I enkelte tilfeller er man ikke nødvendigvis ute etter målesystemer av høyeste kvalitet, men noe som er godt nok. I kortvarig prosjekt, er det ikke alltid økonomi til å kjøpe inn en veldig eksklusiv måleløsning med en datalogger som holder i 20år.

ITAS er nå distributører for Metasphere som har en svært kostnadseffektiv og smart datalogger med automatisk overføring av data via mobilnettet.

Enhetene har et batteri som gir en driftstid 3-5 år ved noen få dataoverføring pr døgn.

Dataloggerene kommer i 3 varianter. Alle er vann og støvtette (IP68), har loggerfunksjonalitet, tilkobling via kontakter, innebygget litiumbatteri samt fjernkommunikasjon med mulighet for ekstern antennetilkobling.


Point Green
Kan tilkobles digitale sensorer eller sensorer med pulsutganger. Disse egner seg spesielt godt til miljøovervåking vannkvalitet, grunnvannsmålinger eller enkle og flyttbare nedbørmålestasjoner.


Point Orange
Kan tilkobles analoge og digitale sensorer og egner seg dermed godt der en skal tilkoble en del enklere 4-20mA sensorer samt at denne også har styringsutganger. Har mulighet for ekstern strømforsyning eller eksternt batteri.


Point Blue
En ATEX (Zone 0) versjon av Point Orange. Altså en versjon som kan plasseres i områder med eksplosjonsfare (tanker, siloer etc).

Installasjonen av alle Point dataloggerne er svært enkelt. Den kan festes med strips på rør eller 2 skruer på vegg. En kan også bestille festeklips for vegg som gjør installasjonen ennå enklere.

Ta kontakt med oss for å få vite mer om hvordan du kan bruke dataloggerne fra Metasphere