Etter en spennende anbudskonkurranse ble Allegro MX vurdert som beste produkt med tanke på teknisk løsning og fysisk utforming. Kontrakten på 30 enheter ble tildelt ITAS 18.4.2012 etter avsluttet åpen anbudskonkurranse. Enhetene skal benyttes av feltarbeidere innen skogtakseringen til å samle observasjonsdata.

Allegro MX er utviklet spesielt med tanke på ergonomi i forhold til feltbruk som merkes på hvordan enheten «ligger i hånden». Enheten har totalt 62 store knapper for enkel betjening samt at disse er farge-koordinert. Enheten har numerisk og alfanumerisk tastatur samt hele 12 funksjons-taster som kan programmeres fritt. Dekselet rundt knappene kan tas av, noe som gjør rengjøring av enheten enklere.

Enheten er av de mest robuste på markedet. Den kan brukes i temperaturer mellom -30 til 54°C, har beskyttelsesgrad IP67 og MIL-STD 810F for vann, fuktighet, sand og støv, vibrasjon, trykk, støt og temperatur.

Riksskogstakseringen som er underlagt Sveriges Landbruksuniversitet, har benyttet Allegro i deres arbeid siden 2003 og fornyet til Allegro MX i 2011.

Håndholdte enheter representerer en fornying og gir effektivisering og forenkling av arbeidsområder der man tidligere benyttet «papir og blyant». Dagens programvare på håndholdte felt-pc’er samt synkronisering mot kontor-pc’er gjør at behandlingen av dataene er blitt forenklet. Den rasende utviklingen av operativsystemer på håndholdte enheter gjør at brukergrensesnittene har fått et mer intuitivt design og vi kjenner igjen utseende og funksjonene fra OS på ordinære datamaskiner.