Å overvåke vannkvalitet i sjø og innsjø er tradisjonelt forbundet med høye kostnader og praktiske utfordringer, især når det kreves flytende innretninger og utstyr som skal måle over tid. ITAS har derfor designet en løsning bestående av en robust bøye med gode sjøegenskaper og en måleplattform basert på Campbell Scientific sine dataloggere.

Målet med utviklingsprosjektet var å kunne tilby en komplett, kostnadseffektiv og fleksibel løsning som enkelt kan tilpasses flere applikasjoner og som er enkel å sette ut. Bøyen produseres i polyetylen fylt med PUR-skum. Dette gir en robust konstruksjon med gode flyteegenskaper og oppdrift, resistens mot ytre skader, samtidig som den har lav vekt. Alle deler lakkes i en signalgul farge og kombinert med markeringslys gir dette bøyen meget god synlighet på vannet. Komponenter som radarreflektor e.l. kan også monteres.

Ved å benytte dataloggere fra Campbell Scientific sørger vi for fleksibilitet på sensorsiden og muligheten til avanserte kalkulasjoner og styringer, kombinert med høy ytelse, strømgjerrighet og pålitelighet. Bøyene kan utstyres med en batteribank på opptil 400Ah som lades med solceller og er derfor egnet til helårsdrift selv med strømkrevende sensorer. Videre kan de utstyres med GPS og flere former for kommunikasjonsgrensesnitt. Sensorer kan monteres både over og under vann i forskjellige dybder.

Ved å standardisere flest mulig komponenter kan vi tilby rask leveringstid. Ved å benytte vår datainnsamling og presentasjon, (www.sensordata.no), kan man få aktive målepunkter i løpet av relativt kort tid.

Montering og utsetting

Bøyene kan leveres fullt utstyrt og klare for utsetting, men ITAS kan også tilby både utplassering, drift og vedlikehold. Vi tilbyr også alt nødvendig utstyr for dette, som moringer, tau, kjetting etc.

Ta kontakt med oss, så hjelper vi deg med ditt vannkvalitetsprosjekt!

montering av vannkvalitetsbøyer